js. src = 'https://connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&autoLogAppEvents=1&version=v2.12&appId=221608328609214'; fjs. parentNode. insertBefore (js, fjs); } (έγγραφο, «σενάριο», «facebook-jssdk»)).

Φροντίδα επίπλων μασίφ ξύλου

2021-05-16

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ

ΕΠΙΠΛΑ ΜΑΣΙΦ: Το μασίφ (συμπαγές) ξύλο είναι ένα φυσικό προϊόν, με διαφορετικά χρώματα και υφές, ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν αρχικά το δέντρο. Οι διαστάσεις της χρησιμοποιούμενης ξυλείας προσαρμόζονται ανάλογα με την υγρασία και τη θερμοκρασία, καθώς το ξύλο διαστέλλεται και συστέλλεται κατά μήκος των νερών του. Η επιλογή της ξυλείας και η κατασκευή των επίπλων της OIKIASET λαμβάνει υπόψη αυτά τα δεδομένα. Η βέλτιστη υγρασία δωματίου πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στο 45% και το 65%.Λόγω των μεταβολών της εποχικής υγρασίας, μπορεί να υπάρξει μικρή διακύμανση στο ύψος σε αυτό το τμήμα. Ας σημειωθεί επίσης ότι το μασίφ ξύλο μπορεί να αλλάξει χρώμα υπό την επήρεια ορισμένων τύπων τεχνητού φωτός ή υπεριώδους ακτινοβολίας όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Γενικά, τα πιο ανοιχτόχρωμα ξύλα τείνουν να γίνονται πιο σκούρα με την πάροδο του χρόνου, ενώ τα πιο σκούρα ξεθωριάζουν. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία και όχι ελάττωμα του υλικού.
Ρωγμές στο ξύλο; Το ξύλο μας στεγνώνει, εν μέρει σε κενό αέρος, σε ειδικούς φούρνους ξήρανσης. Αυτή η διαδικασία μειώνει το σκέβρωμα και το ράγισμα του ξύλου. Παρόλα αυτά, ορισμένες ρωγμές ή σκέβρωμα μπορεί να σχηματιστούν στο ξύλο. Αυτό δε συνιστά λόγο διαμαρτυρίας. Το ξύλο είναι φυσικό υλικό, επομένως αντιδρά στην επίδραση των κλιματικών συνθηκών.
Στην πραγματικότητα, το ξύλο είναι ένα υλικό που προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντός του και ανταποκρίνεται σε οποιεσδήποτε αλλαγές. Αυτή του η ικανότητα καθίσταται εμφανής κατά τη διάρκεια εκτεταμένων και θερμότερων ξηρών περιόδων, καθώς τότε μπορεί να εμφανιστούν στο ξύλο αυξημένος αριθμός ρωγμών. Ωστόσο, αυτές οι ρωγμές εξαφανίζονται εν μέρει μετά το τέλος της περιόδου ξηρασίας.
Οι ρωγμές στο ξύλο είναι λογικό επακόλουθο της χρήσης μιας φυσικής πρώτης ύλης. Αυτό συμπεριλαμβάνει περιβαλλοντικές επιδράσεις όπως ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή υγρασία, έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως, θέρμανση δαπέδου. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες φροντίδας για τα έπιπλα από μασίφ ξύλο.
Οι ρωγμές είναι μια φυσική εξέλιξη, είναι αναπόφευκτες και όχι ασυνήθιστες. Δεν επηρεάζουν, ωστόσο, την αντοχή και τη διάρκεια ζωής του ξύλου.
Καθημερινή φροντίδα και καθαρισμός: Γενικά, τα έπιπλα από μασίφ ξύλο είναι σχεδόν άφθαρτα. Με σωστή φροντίδα, η ποιότητα και η ομορφιά των επίπλων μπορούν να διατηρηθούν εύκολα. Η πάροδος του χρόνου, θα προσθέσει την φυσική ομορφιά του υλικού. Σοβαρές βρωμιές και υγρά θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως. Εδώ προτείνουμε τη χρήση απορροφητικού χαρτιού ή στεγνού βαμβακερού πανιού. Για τον καθημερινό καθαρισμό, τα έπιπλα από μασίφ ξύλο θα πρέπει να σκουπίζονται με ένα στεγνό ή, εάν απαιτείται, με ένα νωπό πανί αλλά ποτέ με πανί που είναι υγρό. Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά οικιακής χρήσης ή καθαριστικά ατμού.
Επιδιόρθωση: Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο έχουν το πλεονέκτημα ότι όποιες γρατσουνιές και χτυπήματα προκύψουν μπορούν να φτιαχτούνε η να αφαιρεθούν με τον κατάλληλο κύκλο εργασίας. Τρίβοντας αρχικά την κατεστραμμένη περιοχή τοπικά, η ολόκληρη την επιφάνεια ανάλογα με την εκτίμηση της ζημιάς Για να αποφύγετε τυχόν μεταβολές στο χρώμα, η λείανση πρέπει πάντα να πραγματοποιείται σε μεγάλη έκταση και με κίνηση πάντα προς τα νερά του ξύλου, έως ότου η γρατσουνιά να μην είναι πλέον ορατή.
Λειάνετε απαλά την επιφάνεια ξεκινώντας με γυαλόχαρτο κοκκομετρικού βαθμού 180 και για το φινίρισμα χρησιμοποιείστε γυαλόχαρτο κοκκομετρικού βαθμού 280. Αφαιρέστε προσεκτικά τα υπολείμματα σκόνης και χρησιμοποιήστε τα χρώματα λαδιού και βερνίκια που σας προτείνει η OIKIASET στο ΚΙΤ επισκευών ακολουθώντας τις οδηγίες επισκευών. Πριν από κάθε εργασία προτείνετε να το δει ένας έμπειρος τεχνίτης η να επικοινωνήσετε με την OIKIASET ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό λάθος και να έρθει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Γενικές παρατηρήσεις Δίνουμε μεγάλη αξία στη φυσικότητα του ξύλου. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των επίπλων μας από φυσικό ξύλο, διασφαλίζουμε ότι διατηρούνται οι βασικές τους ιδιότητες όπως οι ανοιχτοί πόροι, το αντιστατικό αποτέλεσμα, η αναπνοή και το φιλτράρισμα των οσμών. Το ξύλο μπορεί να αναπνεύσει, η υγρασία μπορεί να απελευθερωθεί. Η επιφάνεια του ξύλου παραμένει ματ με φυσικό τρόπο. Αυτό το εύκολο στη συντήρηση επιφανειακό φινίρισμα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλη σκληρότητα επιφάνειας και αντοχή. Οποιαδήποτε χτυπήματα ή σημάδια μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν ακόμα και μετά από χρόνια χρήσης, κάνοντας τις επιφάνειες να δείχνουν σαν καινούριες. Περιορισμένης έκτασης βαριά φθαρμένες ή κατεστραμμένες περιοχές μπορούν να φινιριστούν εκ νέου χωρίς να μείνουν ορατά σημάδια απλά καθαρίζοντας και εφαρμόζοντας λάδι εκ νέου. Συνιστούμε να εξασφαλίζετε τον κατάλληλο εξαερισμό σε υγρά δωμάτια, ώστε τα έπιπλα να παραμένουν καθαρά και όμορφα για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, ο υπερβολικά ξηρός αέρας θα οδηγήσει στο σκέβρωμα των επίπλων από μασίφ ξύλο. Η ακατάλληλη τοποθέτηση ή η αποθήκευση σε υγρό ή κρύο περιβάλλον θα σκεβρώσει το ξύλο. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο πρέπει να τοποθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ομοιόμορφη έκθεσή τους στο φως του ήλιου, αποφεύγοντας θέσεις όπου ορισμένες επιφάνειες παραμένουν στη σκιά μόνιμα ενώ άλλες είναι διαρκώς εκτεθειμένες σε ηλιακό φως. Συγκεκριμένα, οι πλάκες επέκτασης τραπεζιού πρέπει να αποθηκεύονται υπό παρόμοιες συνθήκες φωτεινής έκθεσης με το τραπέζι για τουλάχιστον 2 μήνες μετά την παράδοση, καθώς το ξύλο είναι επιρρεπές στο να αλλάξει το χρώμα του ή το σχήμα του.